Ellopták a Pátria igazgatójának szolgálati kocsiját!

2017. május 25. - 16:30 | Régió

Keddről szerdára virradóra lába kelt annak a Škoda Octavia combinak, amit Lovász Attila, a közszolgálati rádió igazgatója használt.

Ellopták a Pátria igazgatójának szolgálati kocsiját!
Lovász Attila (Fotó: SITA-archív)

Érdeklődésünkre ezt az igazgató is megerősítette. Kifejtette, hogy másfél éve – szerződéséből adódóan szolgálati és részben magáncélra is – használta a fehér Octaviát, ebből kifolyólag jó állapotban volt. A gépjárművet somorjai, tejfalui házuk elől lopták el.

„Feljelentést tettem, kint voltak a rendőrségi helyszínelők, kihallgattak, most pedig várom a bűnvádi eljárás folytatását” – szögezte le az eset kapcsán.

Hozzátette, bizonyára előre kinézték a kocsit a tolvajok, majd meglehetősen kifinomult módszerrel eltulajdonították azt. A helyszínen ugyanis semmilyen nyomot nem találtak, és ugyan a kocsi a házuk ablaka előtt parkolt az utcán, se szem-, se fültanúja nem volt a bűnténynek.

Vélhetően kimondottan az Octaviára utaztak, ez ugyanis az egyik „legkeresettebb” típus a tolvajok körében, amely ráadásul nem is feltűnő. Mellette parkolt a családi autójuk, azt azonban békén hagyták.

„Az utcánknak van egyfajta falusi miliője, a szomszédok ismerik egymást, és ez ad némi komfortérzetet. Most úgy érzem, hogy ez a komfortérzetem csorbult, és nagyon kellemetlenül éreztem magam attól, hogy nem volt ott a kocsim” – húzta alá Lovász Attila.

(SzT)