Elmarad Hamran főzsaru gombaszögi programja, mert nem zárult le a konfliktusa a belügyminiszterrel

2023. július 13. - 16:07 | Belföld

Programváltozás történt, az országos rendőrfőkapitány nem tud részt venni a Gombaszögi Nyári Tábor szombati műsorán, ahol Barak Dáviddal, a Paraméter főszerkesztőjével beszélgetett volna.

Elmarad Hamran főzsaru gombaszögi programja, mert nem zárult le a konfliktusa a belügyminiszterrel
Hamran István (TASR)

Telefonon értük utol Hamran Istvánt, hogy megtudakoljuk, milyen fázisba ért a konfliktusa a belügyminiszterrel, aki a minap arról elmélkedett, hogy a rendőrségnek a politika irányítása alatt kell állnia. A rendőrségi vezető portálunknak elmondta,

folyamatban van az ügy megoldása, és mindaddig, amíg a tárgyalások nem zajlanak le, nem óhajt nyilatkozni. Hamran a Gombaszögi Nyári Tábor programján azért nem tud részt venni, mert részese az egyeztetéseknek.

Hamrannál Ivan Šimko közösségi oldalán közzétett bejegyzései vágták ki a biztosítékot, amelyben a miniszter dubnicai gyilkosság kapcsán a rendőrség munkájáról írt, valamint arról, hogy a zsaruknak nem szabad teljesen szabad kezet kapniuk. A rendőrfőkapitány magyarázatot várt a belügyminiszter kijelentéseivel kapcsolatban, és az esetleges lemondása is felmerült.

Zuzana Čaputová államfő még a héten találkozik Ivan Šimkóval, hogy a közösségi hálón közzétett bejegyzéséről és a Hamran István országos rendőrfőkapitánnyal kialakult nézeteltéréséről beszéljenek. Ódor Lajos is nyilatkozott a kérdés kapcsán, és jelezte, hogy belügyminiszter Facebook-posztját nem tartja szerencsésnek.

(sp)