Elmaradt az ítélethirdetés az ipolysági mérgezések ügyében

2022. szeptember 20. - 14:32 | Régió

Kedden lett volna az ítélethirdetés az ipolysági mérgezésekkel vádolt asszony, Gyönyör Teréz ügyében, erre azonban nem került sor.

Elmaradt az ítélethirdetés az ipolysági mérgezések ügyében
Fotó: TV JOJ - Noviny.sk

Az ítélethirdetés az eredeti tervek szerint kedden lett volna a Legfelsőbb Bíróságon, a vádlott védőügyvéde azonban betegszabadságon van. Az új időpontot október 25-re tűzték ki, várhatóan ekkor mondja ki a fellebbviteli szerv a végső szót.

A 69 éves, ipolysági Gyönyör Terézt tavaly szeptemberben 25 év fegyházbüntetésre ítélte a bazini Specializált Büntetőbíróság, miután tíz rendbeli folytatólagosan elkövetett csalás, és öt rendbeli, három sértetten elkövetett különösen súlyos gyilkossági kísérlet vádjában találták bűnösnek.

Az ítélet nem jogerős, Gyönyör Teréz szabadlábon várja az ítéletet.

A nagymamakorú asszony az első fokú verdikt szerint adósságai rendezése helyett egy növényből kinyert szerrel, atropinnal mérgezte meg három ismerősét, akiknek a legtöbb pénzzel – fejenként több tízezer euróval – tartozott.

Az elsőfokú ítélethirdetésen elhangzott, hogy a vádlottnak a múltban több áldozata is lehetett, ám a gyilkosságokat visszamenőleg már nem lehet bizonyítani.

Az ügy részleteinek négyrészes cikksorozatban jártunk utána: I. rész, II. rész, III. rész, IV. rész.

(parameter)