Elment a londoni orosz nagykövet egy interjúra, majd olyan történt, amire még ő sem számított

2022. november 23. - 15:03 | Külföld

A BBC Newsnight interjút készített Andrej Kelinnel, Oroszország londoni nagykövetével.

A beszélgetés egy pontján a kérdező elkezdte felsorolni azokat a háborús bűnöket melyeket az orosz hadsereg követett el Ukrajnában.

„Azonnali kivégzések Bucsában. Harkivban két szemtanú szerint is megvertek, majd lelőttek egy embert, akit egy Oroszországba tartó buszról rángattak le. Kijevben két orosz katona bement egy házba, ahol megerőszakoltak egy 22 éves nőt többször is, szexuális erőszakot követtek el a férjével szemben is, kényszerítették őket, hogy szexuális kapcsolatot létesítsenek a szemük láttára, majd az egyik katona orális szexre kényszerítette a négyéves lányukat is. Ez csak néhány bizonyíték.”


Kelin a felsorolás után azzal, próbált védekezni, hogy „az interneten mindenfélét meg lehet találni”, ám a riporter elmondta, hogy „ezek az ENSZ bizottsága által feltárt bizonyítékok, nem az internet”.

A nagykövet ezután azzal próbált kibújni, hogy „ha politikáról és komoly ügyekről szeretne beszélni, abban benne vagyok, de abban nem, hogy újsághíreket olvas fel nekem” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy szerint háborús bűnöket követtek-e el orosz katonák, Kelin csak annyit mondott, hogy „valami történik”, hisz háború van.


(444.hu)