Elmosta az eső, ennek ellenére jöttek az érdeklődők

2019. október 6. - 13:38 | Régió

A hétvégén a szenci Napfényes tavak déli oldalán 23. alkalommal került megrendezésre a nagyszabású kisállattenyésztői kiállítás.

Elmosta az eső, ennek ellenére jöttek az érdeklődők
A szerző felvételei

A közkedvelt tóparti üdülőközpontba elsősorban az ország nyugati és délnyugati részéből érkeztek háztáji kedvenceikkel a kistenyésztők, de például Árvából is megjelentek a kiállítók.

"A huszonharmadik szenci nyúl-, baromfi- és galambkiállításon 81 kiállító vett részt, 250 galambot, 120 házinyulat és 167 baromfit mutattak be az érdeklődőknek a kistenyésztők. Sajnos, az időjárás ezúttal nem kedvezett a seregszemlének, de az állatok mindennemű egészségi károsodás nélkül átvészelték a könyörtelen éghajlati feltételeket is, mindenekelőtt a pénteki esőzést, valamint a péntekről szombatra virradó hűvös éjszakát. Személyesen módfelett örülök annak, hogy a pénteki nap folyamán több alapiskola és óvoda gyereke látogatott el a tópartra, hogy betekintsen az állatok kis birodalmába" - hangsúlyozta a Paraméternek Karol Kováč, a helyi kisállattenyésztők alapszervezetének az elnöke.

(sb)