Elnapolták Kotleba rasszista emberének tárgyalását

2016. május 12. - 12:56 | Belföld

Elnapolták az ĽSNS-es Andrej Medvecký tárgyalását - aki unokatestvérével 2014 novemberében brutálisan megvert egy dominikai férfit.

Elnapolták Kotleba rasszista emberének tárgyalását
Andrej Medvecký (Fotó: Facebook)

"Az ügyben eljáró bíró május 12-én tanfolyamon vesz részt, ezért a csütörtökre kitűzött tárgyalást el kellett napolni" - közölte a Zsolna Megyei Bíróság szóvivője, Jozef Michňa.

Andrej Medvecký és unokatestvére 2014 novemberében brutálisan megverte a dominikai Lenny Cruzt egy szórakozóhely előtt. A színes bőrű férfi aznap este barátnőjével, és annak unokatestvéreivel indult bulizni. Szemtanúk szerint a támadás rasszista indíttatásból történt, amit olyan kijelentésekkel támasztanak alá, minthogy amikor a sértett már a földön feküdt, azt kiabálták a támadók, hogy "te nigger, rúgjátok szét a niggert, fekete f*sz".

Medvecký a Kotleba-féle ĽSNS listáján indult március 5-i parlamenti választásokon, 4832 szavazatot szerezve be is jutott a parlamentbe - viszont a bírósági ügy miatt lemondott mandátumáról. Jelenleg feltételesen van szabadlábon, korábban ugyanis ittas vezetés miatt felfüggesztett szabadságvesztést róttak ki rá.

Medvecký helyett egyébként a szintén rasszista, muszlimellenes és egyben holokauszttagadó Milan Mazurek került be a parlamentbe.

(para/tasr)