Elnapolták a Kuciak-per ítélethirdetését!

2020. augusztus 4. - 17:08 | Belföld

Elmarad a Kuciak-per szerdára (augusztus 5.) kitűzött ítélethirdetése.

Elnapolták a Kuciak-per ítélethirdetését!
Marián Kočner a vádlottak padján (Fotó: TASR)

"Mivel a bírósági szenátusnak további tanácskozást kell folytatnia a készülő ítélet kapcsán, a szenátus elnöke, JUDr. Ružena Sabová elnapolta a holnapi, augusztus 5-i tárgyalási napot"

- közölte a Paraméterrel kedden délután fél ötkor Katarína Kudjaková bírósági szóvivő.

A hivatalos tájékoztatás értelmében az ítélethirdetésre augusztus 5-ike helyett szeptember 3-án kerül sor a bazini Specializált Büntetőbíróságon.

A 2018. február 21-én elkövetett kettős gyilkosság - melynek áldozatai Ján Kuciak oknyomozó újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová voltak - végrehajtásával a gútai Szabó Tamást és Miroslav Marčeket vádolják. A páros számlájára írják Molnár Péter gútai üzletember 2016 decemberi meggyilkolását is, amely szintén a mostani bírósági eljárás tárgyát képezi. Mivel Miroslav Marček beismerő vallomást tett mindkét ügyben, ő jelenleg már 23 éves szabadságvesztését tölti. A Kuciak-gyilkosság közvetítőjét, Andruskó Zoltánt is elítélték már, ő vádalkuval 15 évet kapott.

Arról, hogy Marián Kočner és Alena Zsuzsová - a Kuciak-gyilkosság feltételezett megrendelői -, valamint Szabó Tamás hogyan érvelnek ártatlanságuk mellett, itt írtunk bővebben. Az illetékes ügyész mindhármójukra 25 év szabadságvesztést kért a bíróságtól.

(db)