Elnapolták Monika Jankovská tárgyalását a Fatima bárhoz kapcsolódó ügyben

2023. szeptember 28. - 11:38 | Belföld

A Zsolnai Járásbíróság csütörtökön november 2-ára napolta el a Trencséni Fatima bárhoz kapcsolódó ügy tárgyalását. Az ok, hogy Peter Vasko vádlott egészségi okok miatt nem jelent meg a bíróságon, és a védőügyvédjét is lecserélte.

Elnapolták Monika Jankovská tárgyalását a Fatima bárhoz kapcsolódó ügyben
Fotó: TASR/Lukáš Grinaj/

A vád zsarolás és az igazságszolgáltatás akadályozása, a vádlottak között van Monika Jankovská volt igazságügyi államtitkár. Ő sem vett részt a tárgyaláson, de hozzájárult, hogy azt a távollétében folytassák le. Szintén a vádlottak között van Róbert Krajmer, a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) korrupcióellenes csoportjának volt vezetője, ő megjelent a bíróságon.

Ondrej Repa, a különleges ügyészség ügyésze elmondta, a bíróság nem fogadta el Peter V. távolmaradásának indoklását, sem az időpontját. Ezért 800 eurós bírságot szabott ki rá, a tárgyalás pedig azért maradt el, mert nem volt jelent Peter Vasko új ügyvédje. „Szerdán este közölte, hogy lecserélte eddigi ügyvédjeit” – tette hozzá Repa.

Az ügyet korábban a Nagyszombati Járásbíróság tárgyalta, azonban az Alkotmánybíróság márciusban megszüntette a Legfelsőbb Bíróság határozatát, amely 2021 szeptemberében a Fatima-ügy tárgyalását Trencsénből Nagyszombatba tette át. Az Alkotmánybíróság döntése után került az ügy Zsolnára.


(TASR)