Elnökválasztás a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség háza táján: Ladislav Gádoši kontra Peter Kováč

2022. január 14. - 12:58 | Sport

Pénteken, január 14-én Nyitrán zajlik a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség tisztújító közgyűlése, melyen elnököt is választanak a küldöttek.

Elnökválasztás a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség háza táján: Ladislav Gádoši kontra Peter Kováč
Ladislav Gádoši (Fotó: Facebook)

A tagság létszámát tekintve legnagyobb szlovákiai kerületi futballszövetség élére ezúttal ketten pályáznak. A regnáló elnöknek, Ladislav Gádošinak Peter Kováč személyében kihívója is akadt. A hatvannégy éves Ladislav Gádoši két évet leszámítva 2012 óta irányítja a kerületi szövetséget. Játékvezetői pályafutása során a szövetségi ligában és a szlovák élvonalban játékvezetőként tevékenykedett. Fénykorában pedig nemzetek között párharcokat, kupatalálkozókat is irányított. Jelenleg az európai kupamérkőzéseken meccsellenőri minőségben képviseli Szlovákiát.

Vetélytársa, a harminckilenc esztendős Peter Kováč 2014-ben került az Érsekújvári Területi Futballszövetség élére. A nevezett a FIFA struktúráiban a nemzetközi mérkőzéseken a vezetőbíró asszisztenseként közreműködött.


Peter Kováč (Forrás: Facebook)

A területi szövetségek konferenciáin megválasztott küldöttek a Zobor alatt a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség végrehajtó bizottságának tagjaira is voksolnak. A testületbe javasolt tisztségviselők között van Benovič Árpád (Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség), Nagy Ferenc (Komáromi Területi Futballszövetség) Kiss Ervin (Galántai Területi Futballszövetség) és Urbán Ferenc (Lévai Területi Futballszövetség) elnöke.

ái