Élő adásban ismerték be a luníki lakosok, hogy megpróbálták őket megvesztegetni!

2016. március 5. - 17:47 | Régió

A Nový Čas munkatársa a közismert kassai lakótelepen videózott.

Élő adásban ismerték be a luníki lakosok, hogy megpróbálták őket megvesztegetni!
Fotó: TASR

A helyi roma lakosok a videófelvétel közben igennel válaszoltak a kérdésre, hogy valóban meg akarta-e őket valaki vesztegetni. Konkrét nevet nem árultak el, sőt, még azt sem, hogy mivel próbálták rávenni őket, hogy miként voksoljanak.

A közzétett videó alapján a rendőrség azonosította a rajta lévő személyeket, és kérdőre vonták őket. "Ezek a személyek a közzétett információkkal kapcsolatban elmondták, hogy körülbelül egy vagy két héttel ezelőtt ismeretlen személyek jelentek meg a lakótelepen, kártyákat és naptárakat osztogattak, és arra szólították fel őket, hogy menjenek el szavazni" - árulta el Alexander Szabó rendőrségi szóvivő. Hozzátette, hogy tekintettel a hasonló múltbéli cselekményekre a rendőrség már hetekkel a választások előtt gyakrabban járőrözik a lakótelep környékén.

A Luník IX lakótelepen két szavazóhelyiséget nyitottak ki reggel. Az egyik választási bizottságának elnöke, Michal Síkora elmondta, hogy az érdeklődés meglehetősen nagy a választások iránt. A lakótelep máskor éppen a választáson résztvevők alacsony számáról volt híres.

Síkora kifejtette, hogy konkrét panaszok ez idáig nem érkeztek, problémamentes a választások folyamata. A másik szavazókörzet bizottsági elnöke, Peter Palla elmondta, hogy semmi gyanúsat nem észleltek a szavazóhelyiség környékén, szavazólapokat sem vittek ki onnan.

A két szavazókörzetben összesen 3977 választásra jogosult személy él.

Čas.sk/TASR/para