Élő adásban szólította fel a szlovák miniszter Matovičot, Ficót és Pellegrinit, hogy végre mutassanak példát és oltassák be magukat

2021. június 24. - 14:00 | Belföld

Az egészségügyi miniszter felszólította Igor Matovič pénzügyminisztert, valamint Peter Pellegrinit és Robert Ficót, a parlamenti ellenzék vezetőit, hogy már ideje lenne beoltatni magukat.

Élő adásban szólította fel a szlovák miniszter Matovičot, Ficót és Pellegrinit, hogy végre mutassanak példát és oltassák be magukat
Fotó: TASR

Vladimír Lengvarský ezt az Expres Rádió csütörtöki beszélgetős műsorban lépte meg, arra reagálva, hogy a műsorvezető feltette a kérdést, miért nem biztatja a politikus kollégáit a vakcinázásra. "Erről a helyről felszólítom őket, ahogy a többi embert is" - nyilatkozta erre a miniszter. A szélsőséges Marian Kotlebán kívül a nevezettek az utolsó pártelnökök, akik még nem kapták meg az oltóanyagot.

Lengvarský beszélt a koronavírus harmadik hullámáról is. Szerinte a járvány újabb hulláma a legpesszimistább forgatókönyv esetén is enyhébb lefolyású lesz, mint amilyen a második volt. Előzetes számítások szerint egyszerre legfeljebb ezer páciens lesz a kórházakban, míg a lecsengett második hullám csúcsán 5 ezer beteg szorult kezelésre. Bár ezzel a becsléssel az a gond, hogy nem számolt a legdurvább vírusmutációval, a delta fajtával, ami az említettnél valamivel több problémát okozhat a kórházakban.

Az egészségügyi tárca irányítója megjegyezte, hogy a központi válságstáb hétfőn dönt arról, mi lesz a határainkon. "Most szigorú határellenőrzés következik" - szögezte le Lengvarský.

(DenníkN)