Élő embereket hoznak ki a romok alól, gőzerővel menti az életeket a szlovákiai csapat Törökországban (FOTÓK)

2023. február 9. - 10:28 | Belföld

Több más országhoz hasonlóan szlovákia is segítséget nyújt Törökországnak a több száz halálos áldozatot követelő pusztító földrengés utáni mentésben.

Élő embereket hoznak ki a romok alól, gőzerővel menti az életeket a szlovákiai csapat Törökországban (FOTÓK)
Fotók: Belügyminisztérium (További képekért kattints a fotókra!)

A tűzoltó- és mentőszolgálat, valamint a hegyi mentők csapatának 15 tagja már hétfőn munkához látott a földrengés sújtotta törökországi területeken. A mentőcsapatot három csoportra osztották, megkezdték a túlélők, illetve a holttestek keresését. Minden csapat egy kutyás vezetőből és három tűzoltóból áll.

Zuzana Eliášová, a belügyminisztérium szóvivője csütörtökön arról tájékoztatott, hogy a mentőcsapat továbbra is gőzerővel dolgozik Törökországban.

"Munkájuk során élő embereket is sikerült kimenteniük a romok alól, és mindent megtesznek a földrengés által sújtott területek és emberek megsegítéséért"

– tette hozzá a szóvivő.

Mint ismert, 7,8-es erősségű földrengés rázta meg hétfőre virradóra Törökország délkeleti, a szíriai határhoz közeli részét. Az epicentrum a törökországi Gaziantep városától északra volt. A rengéseket a török fővárostól, Ankarától Cipruson át a Gázai övezetig és az egyiptomi Kairóig érezni lehetett. Később további erős földrengések rázták meg a térséget. A legfrissebb jelentések szerint a halálos áldozatok száma már meghaladja a 15 ezret.


(parameter/TASR)