Előbb STK–KFC edzőmeccs, majd egy hét alatt három bajnoki a II. labdarúgóligában   

2020. november 19. - 19:58 | Sport

A Központi Válságstáb és a Közegészségügyi Hivatal új rendelkezései alapján a koronavírus-ellenes intézkedések enyhítésén belül néhány bezárást hétfőtől feloldottak. Egyebek mellett a csapatsportok második osztályaiban (jégkorong és foci) is rendezhetnek mérkőzéseket, nézők nélkül. 

Előbb STK–KFC edzőmeccs, majd egy hét alatt három bajnoki a II. labdarúgóligában   
Őry Tibor illusztrációs felvétele

A II. labdarúgóligában idén még három bajnoki fordulót rendeznek. Konkrétan a 13., a 14. és a 15. forduló mérkőzéseit, valamint három elhalasztott párharcot pótolnak be. Az együttesek a kényszerpihenő heteiben is gyakoroltak. A hatfős tréningeket immár a kerettagok gyakorlásaival bővítették. A folytatás ugyan november végén (28. és 29.) rajtol el, de két mérkőzésre kedden, november 24-én kerül sor. Nevezetesen a Slovan Bratislava B–MŠK Žilna B (4. forduló) és az FK Poprad–Železiarne Podbrezová (9. forduló) pótolják.

A kényszer szülte fociszünet után egy hét leforgása alatt három bajnokit játszanak a csapatok. Előbb november végén (28. és 29.), majd december 2-án mérettetnek meg, az őszi idényzáróra pedig december 5-én és 6-án kerül sor. Az őszi végeredmény azonban december 9-én az MŠK Žilina B–FK Poprad párharcot követően válik véglegessé.

A két dél-szlovákiai alakulat két ízben vendéglátóként, egyszer pedig vendégként lép pályára. Érdekesnek találtuk, hogy a somorjaiak és a komáromiak a jelenlegi éllovassal, a Dukla Banská Bystrica együttesével is megmérkőznek. A somorjaiak a Pomléban fogadják a besztercebányaiakat, a komáromiak pedig a zólyomi pályán mérik össze tudásukat a Duklával. A bajnoki sorozat folytatását megelőzően vasárnap egymás elleni felkészülési meccset játszanak a somorjaiak és a komáromiak.

A rendelkezések értelmében a kluboknál folyamatos antigén gyorstesztekkel szűrik ki a fertőzötteket. Az érdekeltek abban reménykednek, hogy nagyobb fennakadások nélkül sikerül pontot tenni a járvány sújtotta fociősz végére.

(ái)

Őry Tibor illusztrációs felvétele