Élőben közvetítette a közösségi hálón, ahogy veri a saját gyerekeit – a nő mindent tagad, elmondta, valójában hogyan is történt az egész

2023. március 30. - 14:58 | Régió

Bíróság elé állították azt a vágsellyei nőt, akit az ügyész azzal vádol, hogy rugdosta, ütötte gyerekeit, vulgárisan beszélt velük, valamint azzal fenyegetőzött, hogy vízbe fojtja vagy tompa késsel leszúrja őket. Közben mindent élőben közvetített a közösségi oldalán. Margita beismeri, hogy az egyik fiát megütötte, azt viszont tagadja, hogy gyerekeit rendszeresen verte volna – írja a noviny.sk.

Élőben közvetítette a közösségi hálón, ahogy veri a saját gyerekeit – a nő mindent tagad, elmondta, valójában hogyan is történt az egész
Illusztráció (Fotó: TASR)

Miután a videók megjelentek, az illetékesek azonnal cselekedtek, elvették Margita gyerekeit. A nő előbb pszichiátrián, majd vizsgálati fogságban végezte. Szerdán állították bíróság elé Galántán, ahol elmondta, sajnálja, hogy kiabált a gyerekeivel.

A felvételeken, látszik, ahogy Margita megpofozta vagy megrúgta gyerekét, ő viszont ezt tagadja. Mint mondja, az egyik konfliktus főzés közben alakult ki. „Pudingot főztem. Ő a székre mászott fel, nem tudott egyenesen felállni, és ahogy rakta a lábát, én dobbantottam egyet, és azt mondtam, meg ne próbálj hozzáérni a cukorhoz. Ő ekkor valahogy megcsúszott és leesett, de biztosan nem a földre, és nem volt agyrázkódása sem” – mondta a bíróságon a nő. A kérdésre, hogy miért közvetítette közösségi oldalán a videókat, Margita nem tudott válaszolni.

A szakértők megállapították, hogy a nő képes érzékelni a valóságot, de egyebek mellett mentális zavarral küzd. Mindez minden bizonnyal annak a következménye, hogy Margita rossz körülmények között nevelkedett.

A bíróságon előállították a jelenleg börtönbüntetését töltő élettársát is, akivel közösen nevelték a gyerekeket. Ő más bűncselekmény miatt került rács mögé. A bíróság előtt megtagadta a vallomástételt. Meghallgatták továbbá egy szociális alkalmazottat, valamint egy óvodai tanítónőt. Mindketten azt mondták, hogy noha Margita néha vulgárisan beszélt, a gyerekeit valóban szerette, sosem engedte, hogy koszosak vagy éhesek legyenek. Nem figyeltek fel bántalmazásra utaló jelekre sem.

A tárgyalás május 15-én folytatódik, akkor a közösségi hálón megjelent videókat játsszák majd le.


(noviny.sk)