Előfordulhat, hogy nem vizsgálják meg azokat a pácienseket, akik bejelentkezés nélkül érkeznek fogorvoshoz

2022. január 27. - 11:09 | Belföld

A fogorvosi klinikák felkészültek az omikron variáns okozta járványhullámra, ezért megnövelt higiéniai standard mellett végzik a munkájukat. A pácienseknek viszont nemcsak a preventív ellenőrzésre vagy kivizsgálásra, hanem az akut esetekben is előzetesen be kell jelentkezniük.

Előfordulhat, hogy nem vizsgálják meg azokat a pácienseket, akik bejelentkezés nélkül érkeznek fogorvoshoz
Illusztráció (Fotó: TASR)

Igor Moravčík, a Szlovák Fogorvosi Kamara elnöke szerint azért fontos telefonos úton előre bejelentkezni, hogy a páciensek ne gyűljenek össze nagy számban a várótermekben. Moravčík türelemre szólította fel az embereket, hogy ha a tömeges előrendelések miatt esetleg nem érnék el azonnal fogorvosukat.

„Ha valaki csak úgy elmegy a fogorvosához, előfordulhat, hogy nem lesz megvizsgálva más előrendelt páciens miatt. Emellett bizonyos dolgokat telefonon is el lehet intézni” – tette hozzá Moravčík.

Megjegyezte, hogy a pácienseknek idén is jogosultak az ingyenes preventív ellenőrzésre annak ellenére is, ha tavaly nem abszolválták. „A preventív ellenőrzés nem csupán a fogak átvizsgálásáról szól, az orvos ugyanis figyeli az egész szájüreget és az ínyt, és ez alapján állítja fel a kezelési tervet. Viszont kérem a pácienseket, hogy a vírus tüneteivel ne menjenek fogorvoshoz” – nyomatékosította Moravčík.


TASR/para