Előléptethetik a rendőrt, akinek kis híján a fejébe szúrta konyhakését a pozsonyi lövöldöző

2023. szeptember 30. - 08:57 | Régió

A pozsonyhidegkúti (Dúbravka) lakóház lépcsőházában még sok volt a vér és lövések, dulakodás nyomai voltak felfedezhetők a szedáról csütörtökre virradó éjszaka történt incidens után, amikor egy férfi tüzet nyitott lakása ablakából az utcán lévőkre. Három személyt megsebesített, vele végül egy fiatal rendőr végzett.

Előléptethetik a rendőrt, akinek kis híján a fejébe szúrta konyhakését a pozsonyi lövöldöző
Fotó: TASR

A sérült rendőrt a kórházban meglátogatták felettesei. "Az állapota stabil, beszéltünk vele, még mosolygott is, tehát bízom benne, hogy hamar rendbe jön és az egészségi állapota nem fogja akadályozni, hogy a munkáját végezze" - árulta el Hamran István a Markízának.

Viliam Adamec pozsonyi kerületi rendőrkapitány azt mondta, hogy a rendőr 2017 óta tagja a testületnek, a jövőben a bűnügyi részlegen szeretne dolgozni.

A másik rendőr, aki lelőtte a 32 éves támadót, jelenleg szabadságon van. Adamec elmondása szerint posztraumatikus kezelés alá vonták, és a szolgálati beavatkozást követően rögtön pszichológus beszélt vele.

A támadó, Matej lakásából először robbanás hallatszott, ezután futottak ki többen az utcára. Miután veszekedni kezdtek vele, a férfi a lakása gyerekszobájánk ablakából egy pisztollyal kezdett lőni az emberekre.

A Markíza megszólaltatott egy szomszédot, Marekot, aki segített a sérülteknek. Marek elmondta, hogy hajnali egy körül lett figyelmes a robbanásra. "Lövéseket is hallottam, kifutottam. Először a bokrok mögé bújtam, majd megláttam a szomszédomat, barátomat, akit akkor már meglőtt. Láttam egy másik férfit is, aki szintén meg volt lőve, a barátaival együtt gyorsan odahívtam őket a kapuhoz. Ezután felrohant papírtörlőért, fertőtlenítőszerért és törölközőkért, majd a sérültek sebeit kezdte tisztítani.

Időközben abba a lakóházba, ahonnan a lövések jöttek, megérkeztek a rendőrök. Ketten mentek be, a lövöldöző pedig először vulgárisan sértegette őket, majd két konyhakéssel a kezében rohant ki rájuk a lépcsőházba - számolt be róla a Joj TV. Ez egyik kést a fickó egyből a rendőr fejébe akarta belevágni, de az a csonton megcsúszott. Dulakodás közben egy félemeletet zuhantak a lépcsőn, közben sikerült megszúrnia a rendőrt. A társa ezután eresztett bele három lövést.

(Joj TV/Markíza)