Elon Musk a világ leggazdagabb embere a kínai Hurun lap összeállítása szerint

2021. március 2. - 08:34 | Külföld

Elon Musk amerikai vállalkozó, a Tesla és a SpaceX vezetője a leggazdagabb ember a világon a Forbes magazinhoz hasonló profilú sanghaji Hurun Report című kínai havilap számításai szerint.

Elon Musk a világ leggazdagabb embere a kínai Hurun lap összeállítása szerint
-illusztráció- (Fotó: AP)

A lap honlapjára kedden felkerült lista szerint Elon Musk vagyona egy év alatt 151 milliárd dollárral, 197 milliárd dollárra ugrott. Vagyonnövekedését elsősorban a Teslának köszönheti, amelynek 21 százalékos tulajdonosa.

A lista második helyére Jeff Bezos, az Amazon internetes áruház alapítója került, 189 milliárd dollárral, a harmadik pedig Bernard Arnault, a francia LVMH luxusipari társaság elnök-vezérigazgatója 114 milliárd dolláros vagyonnal.

A Hurun-listán először szerepel kínai a leggazdagabb tíz ember között, 85 milliárd dolláros vagyonával a hetedik lett az ásványvíz-palackozó Nongfu cég 67 éves elnöke, Csung San-san.

A Hurun Report összeállítása szerint 3228 dollármilliárdos van jelenleg a világon, számuk 414-gyel nőtt egy év alatt. Együttes vagyonuk 32 százalékkal, 14 ezer 700 milliárd dollárra emelkedett a koronavírus-járvány ellenére.

A világ dollármilliárdosainak 51 százaléka él Ázsiában, a legtöbben Kínában, a havilap szerint 1058-an. A második helyen az Egyesült Államok található 696 milliárdossal, a harmadik pedig India, ahol 177 milliárdos van.

(MTI)

Címkék: elon musk