Előre eltervezett mindent – megkéselte barátját a fiatal férfi, hogy börtönbe kerülhessen

2023. október 24. - 11:35 | Régió

Hétfőn a Specializált Büntetőbíróság besztercebányai kirendeltsége elé állítottak egy 22 éves fiatalembert, aki azért késelte meg barátját, hogy börtönbe kerülhessen – számolt be róla a noviny.sk.

Előre eltervezett mindent – megkéselte barátját a fiatal férfi, hogy börtönbe kerülhessen
Illusztráció (Fotó: TASR)

Az eset idén év elején történt egy lőcsei bárban. A vád szerint a 22 éves Filip egy késsel szúrta mellkason 21 éves barátját, Lukášt. A szakértő szerint a támadás létfontosságú szervekre irányult: a kés pengéje átszúrta Lukáš tüdejét, és csak a gyors segítségnyújtásnak köszönhetően maradt életben. Viszont maradandó következményei lettek az esetnek, a kés ugyanis megsértett bizonyos idegeket, emiatt pedig a fiatal férfi nehezen tudja használni az egyik karját.

A támadás előtt Filip alkoholt fogyasztott, ami önbizalmat adott neki. Hogy a támadást eltervezte, azok az sms-üzenetek is bizonyítják, amiket barátjának küldött. A vád szerint Fillip szerencsejáték által tartozásokat halmozott fel, és hogy elkerülje a törlesztést, konfliktust akart előidézni, ami emberöléshez, majd a bebörtönzéséhez vezet.

Filipet előre eltervezett gyilkossággal vádolják, amiért 25 éves, vagy életfogytiglan tartó szabadságvesztésre ítélhetik.


(noviny.sk)