Először jól bedrogoztak, majd eldöntötték, három menekültet átcsempésznek a határon

2022. november 18. - 08:53 | Külföld

MAGYARORSZÁG - Az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség indítványozta annak a három szlovák férfinak a letartóztatását, akik kábítószert fogyasztottak, majd 3 afgánt akartak átcsempészni Magyarországról Ausztriába.

Először jól bedrogoztak, majd eldöntötték, három menekültet átcsempésznek a határon
Illusztráció! Fotó: TASR

Az ügyészség tájékoztatása szerint két férfi november 13-án a szerb-magyar határ közelében felvett három afgán menekültet, azzal a céllal, hogy a magyar-osztrák határ közelébe szállítsák őket, hogy onnan Ausztriába jussanak.

Az utazás során egy benzinkúton csatlakozott hozzájuk a harmadik társuk is.

A három férfit végül az M1-es autópályán csípték el, az intézkedés közben a három menekültet is megtalálták. Az igazolás során az egyik férfi hamis igazolványt nyújtott át a rendőröknek, ám korántsem ez volt a legnagyobb baj, ugyanis

mindhármuk szervezetében kábítószert mutattak ki.

A magyarországi ügyészség elrendelte a három szlovák férfi letartóztatását, tekintettel arra, hogy velük szemben fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye, tovább a gépjárművet vezető személlyel szemben a bűnismétlés veszélye is, ugyanis vele szemben egy másik ügyben Magyarországon embercsempészés bűntette miatt nyomozás van folyamatban.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint amfetamint és metamfetamint találtak az embercsempészek vérében.


(paraméter)