Először vetettek be drónokat a patkányok ellen

2019. január 25. - 19:56 | Tech

Először vetettek be drónokat rágcsálóirtáshoz, hogy patkánymentesítsék a Galápagos-szigeteket - jelentette be a Galápagosi Nemzeti Park (PNG).

Mintegy 3000 kilogramm mérget dobtak le az akcióban, amelyben elsőként használtak drónokat ilyen célra, bár a vadőrök is kihelyeztek már néhány adagot.

"Pontosabban jut célba a szer, és csökkennek is a kisebb és a közepes szigetek patkánymentesítésének költségei" - mondta Karl Campbell, a programot támogató Island Conservation környezetvédő szervezet igazgatója.

A szigetekre behurcolt rágcsálók károsítják a terület egyedülálló élővilágát. A vidék számos tengeri szárnyasnak, köztük fregattmadaraknak és a csak itt élő fecskefarkú sirálynak nyújt költőhelyet.

Néhány napja fejezték be a North Seymour- és a Mosquera-sziget patkánymentesítését. A PNG közleménye szerint két faj volt a célkeresztben, a házi patkány és a vándorpatkány.

Az Ecuador közelében fekvő csendes-óceáni szigetlánc egyedülálló faunájáról és flórájáról híres. Ökoszisztémáját, amely az egyik legérzékenyebb a világon, az UNESCO 1978 óta a világörökségi helyszínek közé sorolja.

MTI