Előzetes letartóztatásban meghalt annak a drogügynek az egyik gyanúsítottja, amelyben Zuzana Plačková Insta-sztár is gyanúsított

2021. október 14. - 14:51 | Belföld

Az előzetesben váratlanul elhunyt annak a kábítószerrel foglalkozó bűnszervezetnek a tagja, amelynek a gyanú szerint Zuzana Plačková Istagram-királynő és férje is tagja volt.

Előzetes letartóztatásban meghalt annak a drogügynek az egyik gyanúsítottja, amelyben Zuzana Plačková Insta-sztár is gyanúsított
Fotó: TV Markíza

Pontosabban Pavol Duchoňról van szó, akinél a rendőrségi akció során 9 kilogramm metamfetamint és 70 ezer euró készpénzt találtak. A Főügyészség a TV Markízának megerősítette, hogy Duchoň az előzetes letartóztatásban elhunyt. A folyamatban lévő vizsgálatra hivatkozva viszont bővebb információt nem árultak el.

Duchoň két hete volt rács mögött, a TV Markíza pedig úgy tudja, hogy halálát szívelégtelenség okozta. A férfi raktárosként tevékenykedett a bűnszervezetben.

A NAKA szeptember végén tartott házkutatásokat több megyében, amelyek során több mint 9 kilogramm metamfetamint foglaltak le, ami több mint 90 ezer egyszeri adag kábítószernek felel meg, emellett fegyvereket, lőszereket, cigarettát, továbbá 70 ezer euró készpénzt is.

A razzia során elfogott 15 emberből 10-en álltak bíróság elé, közülük hatan kerültek előzetes letartóztatásba, a többiek szabadlábon védekezhetnek. A Specializált Büntetőbíróság nem helyezte vizsgálati fogságba Plačkovát és férjét, ezért a Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze fellebbezést nyújtott be a határozat ellen, amit aztán később visszavont. Plačková és férje így szabadlábon védekezhet.


(tvnoviny.sk)