Előzetesbe kerülhet H. Lehel és fia

2018. március 7. - 12:28 | Régió

Súlyos testi sértéssel és veszélyes fenyegetéssel gyanúsítja a rendőrség az 54 éves H. Lehelt és 22 éves fiát, H. Tibort.

Előzetesbe kerülhet H. Lehel és fia
Fotó: Paraméter-archív

Tegnap írtunk arról, hogy a rendőrség egy nagyszabású akció keretén belül csótfai otthonában őrizetbe vette a folyamatban lévő dunaszerdahelyi maffiaügyben a hatóságokkal együttműködő, és fontos tanúként számon tartott H. Lehelt és fiát. Az esetről szerdán délelőtt - kedden feltett kérdéseinkre válaszolva - Martina Kredatusová rendőrségi szóvivő hivatalosan is tájékoztatta szerkesztőségünket.

"A két férfit egy 42 éves nő sérelmére elkövetett súlyos testi sértéssel és veszélyes fenyegetéssel vádolja a rendőrség. A gyanúsítottak súlyos sérüléseket okoztak a nőnek, akit kórházba kellett szállítani, ahol rendőrök őrizték őt"

- nyilatkozta lapunknak a szóvivő.

A JOJ televízió híradója úgy tudja, hogy miután súlyosan bántalmazták, az áldozatot H. Lehel otthon tartott oroszlánja elé vethették a gyanúsítottak, ám az állat nem bántotta a nőt.

A vasárnapi, szörnyű családi dráma azzal ért véget, hogy az asszonyt autóba rakták, majd szülei házának közelében - a Csótfától kb. 10 kilométerre lévő Hegyétén - kidobták az utcára. Mivel a kapu zárva volt, és a nő nem tudott bejutni a szüleihez, sem átmászni a kerítést, így gyalog vette az irányt a dunaszerdahelyi rendőrség felé, ahonnan rögtön kórházba szállították.

A Paraméter nem hivatalos forrásból úgy értesült, hogy a 42 éves nő - aki H. Lehel felesége, és H. Tibor mostohaanyja - bordatöréssel és összeesett tüdővel került kórházba.

A rendőrség rögtön másnap, azaz hétfőn reggel megszállta a csótfai birtokot, és őrizetbe vette a két gyanúsítottat, valamint házkutatást is tartott a helyszínen.

"Az ügyben illetékes vizsgálótiszt kezdeményezte a két férfi előzetes letartóztatását, ezt az indítványt az ügyész már el is fogadta"

- tájékoztatta szerkesztőségünket Martina Kredatusová.

Információink szerint a Dunaszerdahelyi Járásbíróság legkésőbb csütörtökön dönt arról, hogy vizsgálati fogságba helyezi-e H. Lehelt és fiát. Testi sértésért - az eset súlyosságától függően - hat hónaptól öt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

(para)