Előzetesbe kerülhet a keddi NAKA-razzia során őrizetbe vett négy gyanúsított

2022. január 20. - 09:59 | Belföld

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója javasolja az Ügynökség (Agentúra) rendőrségi akció során őrizetbe vett személyek közül négy gyanúsított vizsgálati fogságba helyezését.

Mint ismert, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) kedden a kora reggeli órákban hajtott végre rendőrségi akciót Szlovákia több pontján. Ezzel összefüggésben 12 személyt gyanúsítottak meg bűnszervezet alapítása, fenntartása, valamint támogatása, illetve korrupciós bűncselekménnyel.

A meggyanúsított személyek közül négyet le is tartóztattak. Andrea Dobiášová, az országos rendőr-főkapitányság szóvivője kedden csupán annyit közölt, hogy az érintettek különféle állami intézményekben tevékenykedtek.

Az Aktuality.sk azt írta, a meggyanúsított személyek közt van a nyitrai munkaügyi felügyelőség egykori vezetője, Robert Bulla, az alsóhatári maffiaper során 25 évre ítélt ifjabb Dora Ferenc, a Pénzügyi Hatóság Bűnügyi Hivatalának (KÚFS) egykori beosztottja, Martin Zmeko, a KÚFS egykori igazgatóhelyettese, Karol Cebo, valamint a NAKA pénzügyi egységének korábbi igazgatója, Bernard Slobodník, illetve Vladimír Bisták exrendőr.

Dobiášová csütörtökön arról tájékoztatott, hogy a négy őrizetbe vett gyanúsított esetében a nyomozó javasolta az ügyésznek a vizsgálati fogságba helyezést.

Nem sokkal később Jana Tökölyová, a Főügyészség szóvivője közölte, hogy a Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze javasolta a négy személy előzetes letartóztatásba helyezését.

Katarína Kudjáková, a Specializált Büntetőbíróság szóvivője megerősítette, hogy a gyanúsítottak kihallgatása pénteken déli 12 órakor kezdődik.


(TASR)