Előzetesbe került a Takáč-banda vezére, aki Sátoréknál rendelhetett meg egy gyilkosságot

2019. november 4. - 18:56 | Belföld

Előzetes letartóztatásba helyezték a Takáč-banda vezérének tartott Ľubomír Kudličkát. Erről a besztercebányai Specializált Büntetőbíróság döntött hétfőn.

Előzetesbe került a Takáč-banda vezére, aki Sátoréknál rendelhetett meg egy gyilkosságot
Fotó: TASR

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) szombaton vette őrizetbe Kudličkát, akit azzal gyanúsítanak, hogy Sátoréknál megrendelte Roman Krajči likvidálását.

Kudlička ügyvédje a hétfői bírósági tárgyalást követően az újságíróknak elmondta: védence ártatlan, ezért az ítélet ellen fellebbezést nyújtanak be. Az ügyész szerint a bíróság azért döntött Kudlička előzetes letartóztatása mellett, mert fennállt a veszélye, hogy esetlegesen befolyásolhatja a tanúkat, illetve a többi gyanúsítottat.

Roman Krajčit 2006. december 21-én gyilkolták meg privigyei háza előtt, miután kiszállt az autójából. Két fegyveres személy nyitott rá tüzet, összesen 15 találat érte a testét. Az elkövetők ezt követően, hogy biztosra menjenek, még fejbe is lőtték. Az eset az esti órákban történt, szemtanúk nélkül.

Múlt hét elején az Apacs fedővére keresztelt rendőrségi akció során a banda 19 tagját vették őrizetbe. A letartóztatott személyeket többek közt erőszakos bűncselekmény elkövetésével, szervezett bűnözéssel, zsarolással, tiltott fegyverkezéssel, általános veszélyeztetéssel, testi sértéssel és egyéb bűncselekménnyel gyanúsították meg.

A besztercebányai Specializált Büntetőbíróság az előkészítő eljárás során szerdán előzetes letartóztatásba helyezte a banda 13 tagját.


TASR/para