Előzetesben akarja látni a nyomozó a Daniel Tupý meggyilkolásával gyanúsított ügyvédet

2023. március 24. - 14:05 | Belföld

A gyanúsítotton kívül más személy nincs őrizetben a gyilkossággal összefüggésben.

Előzetesben akarja látni a nyomozó a Daniel Tupý meggyilkolásával gyanúsított ügyvédet
Fotó: TASR - archív

Michal Slivka, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken délután arról tájékoztatott, hogy a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója indítványozta a Daniel Tupý meggyilkolásával gyanúsított személy előzetes letartóztatásba helyezését.

A rendőrség csütörtökön késő este közölte, hogy meggyanúsítottak egy személyt Daniel Tupý meggyilkolásának ügyében. Az Aktuality.sk azt írta, a meggyanúsított ügyvéd, JUDr. Adam P. akkor tanult a Comenius Egyetemen, amikor Daniel Tupý is, de különböző karra jártak, egy évvel idősebb az áldozatnál. A gyanúsított a lap szerint ügyvédként dolgozik és a Comenius Egyetem külsős dokotorandusza.

A gyanúsított továbbra is őrizetben van, rajta kívül azonban mást nem tartanak fogva a gyilkossággal összefüggésben – tette hozzá a szóvivő.

Hamran István országos rendőrfőkapitány csütörtök délelőtt arról tájékoztatott, hogy jól halad a nyomozás Daniel Tupý 2005-ös gyilkosságának ügyében annak ellenére, hogy csütörtökön meggyanúsítás nélkül szabadon engedtek nyolc, az üggyel kapcsolatban letartóztatott gyanúsítottat. A rendőrség viszont előtte összesen tíz embert tartóztatott le.

Daniel Tupý főiskolai hallgatót 2005. november 4-én este gyilkolták meg a Pozsonyban, a Duna ligetfalui partján, a Tyrš rakparton. Nyolc késszúrással végeztek vele, amikor késsekkel és boxerekkel felfegyverkezett férfiak támadtak egyetemisták egy csoportjára. Szemtanúk szerint a támadás alig egy percig tarthatott, hat ember megsérült.


(parameter)

Címkék: Daniel Tupý, NAKA