Előzetesben marad a NAKA egykori igazgatója

2020. november 30. - 18:23 | Belföld

A Legfelsőbb Bíróság elutasította a panaszát, így előzetes letartóztatásban marad Peter Hraško, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) egykori igazgatója.

Előzetesben marad a NAKA egykori igazgatója
Peter Hraško és Tibor Gašpar (Fotó: TASR)

Alexandra Važanová, a Legfelsőbb Bíróság szóvivőjének tájékoztatása szerint a bíróság szenátusa arra a következtetésre jutott, hogy az eljárás ezen szakaszában indokolt a gyanúsított őrizetben maradása.

A bazini Specializált Büntetőbíróság november 8-án helyezte előzetes letartóztatásba Hraškót, ugyanis fennállt a veszélye, hogy tanúkat befolyásolhat, illetve további bűncselekményeket követhet el. Mivel a gyanúsítottat egészségi állapota miatt nem tudták kihallgatni, így a bíró Hraško jelenléte nélkül hozta meg az ítéletet.

A NAKA egykori igazgatóját Tibor Gašpar egykori országos rendőrfőkapitánnyal együtt vették őrizetbe. A NAKA nyomozója bűnszervezet alapítása, fenntartása és támogatása, korrupciós bűncselekmény, valamint joghatalommal való visszaélés ügyében indított eljárást. A gyanúsítottak között van Norbert Bödör vállalkozó és Dušan Kováčik speciális ügyész is.


TASR/para

Címkék: NAKA, Peter Hraško