Elsírta magát a bíróságon az exrendőr, akinek elsült fegyvere megölte a fiatal anyukát

2023. szeptember 29. - 08:59 | Régió

A véletlenül elsült fegyverből származó töltény mintegy 120 méterrel arrébb egy lakóházban megölte a konyhaablak előtt épp mosogató 30 éves anyukát a vágújhelyi járásbeli Csejtén (Čachtice). A 48 éves exrendőrt bíróság elé állították, kérték ugyanis a vizsgálati fogságba helyezését. 

Elsírta magát a bíróságon az exrendőr, akinek elsült fegyvere megölte a fiatal anyukát
Forrás: Nový Čas

"A szoba közepén állt, két töltényt tett a fegyverbe. Az egyik kiesett, miközben pedig odafordult, hogy felvegye, másik kezével az elsőt nyomta a fegyverbe, ami egyszer csak elsült" - hangzott el a bíróságon. Az nem derült, ki, hogy mintegy másfél méteres magasságban miért manipulált a fegyverrel. A bíró rámutatott, hogy a fegyveren nem volt távcső.

A 48 éves Patrik a bíróságon elsírta magát, azt mondta, nagyon sajnálja, ami történt. "Nagyon sajnálom ami történt. nem tudom, hogy tudnám jóvátenni, de hajlandó vagyok bármire. Levelet is küldtem a hozzátartozóknak, nagyon sajnálom" - mondta.

Ügyvédje azt mondta, egy óriási véletlenről van szó. "Szakértői vélemény készül. Védencem nagyon rosszul viseli a történteket, lelkiismeretfurdalása van" - fogalmazott.

Az ügyésznő vizsgálati fogságot kért, a bíró viszont végül nem adott helyt a kérelemnek. A gyanúsított szabadlábon védekezhet.

(Nový Čas)