Első online előadásával rögtön nagyot gurít a Komáromi Jókai Színház!

2021. április 9. - 14:14 | Kultúra

"Az élet nem állt meg a Komáromi Jókai Színház számára a kihívásokkal teli elmúlt időszakban sem" - olvasható a színház Facebook-oldalán.

"Az élet nem állt meg a Komáromi Jókai Színház számára a kihívásokkal teli elmúlt időszakban sem" - olvasható a színház Facebook-oldalán. Annak ellenére, hogy a járványidőszakban gyakorlatilag zárva a kulturális intézmények, a Jókai különböző kezdeményezésekkel tartotta a kapcsolatot a színház-, illetve irodalomkedvelőkkel.

A Felvidéki Költők Társasága c. sorozatban a színház művészei adják elő szlovákiai magyar költők verseit, a Felolvasószínházi estékben pedig a kortárs szlovák dráma kap szerepet. Most azonban szintet ugranak, ugyanis a navstevnik.online oldalon némi díj ellenében élőben követhetők majd nyomon a színház előadásai, elsőként szombaton este 20 órától a Hamlet, Matusek Attila rendezésében. A darabot a pozsonyi Színművészeti Egyetem öt magyar hallgatója, Szebellai Dániel, Hostomský Fanni, Katona Eszter, Hégli Bence és Melecsky Kristóf adják elő.

A továbbiakban Az üvegcipő, a Napfoltok, a Prah és a Bolha a fülbe című előadások is megtekinthetők ugyanitt, a bemutatásuk pontos dátuma azonban egyelőre nem ismert.

(parameter)