Eltemették Benedek Tibort

2020. július 3. - 13:47 | Sport

Benedek Tibor családja közleményt adott ki, amelyben megköszönték az együttérző üzeneteket és tájékoztatták a közvéleményt, hogy a sportolótól szűk családi körben búcsúztak el. A férfi vízilabda Magyar Kupa döntője előtt pályafutása legszebb pillanataival emlékeznek majd a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóra.

Eltemették Benedek Tibort
Fotó: MTI – Kovács Anikó

„Kedves sportbarátok, tisztelt újságírók!

Köszönjük az elmúlt hetek megemlékezéseit, a sok üzenetet, együttérzést, Tiborra és a családunkra irányuló figyelmüket. Érezzük az egész ország, a sport- és vízilabdavilág támogatását ebben a leírhatatlanul szomorú időszakban.

Tisztelettel kérjük a továbbiakban is a közvélemény és a sajtó megértését, hogy az előttünk álló hosszú időszakban csendben és a magunk módján gyászolhassunk, hogy méltók maradhassunk Tibor és a vele közös pillanataink emlékeihez.

Tibortól, kívánsága szerint, szűk családi körben búcsúztunk el. Szeretnénk azonban, hogy aki szerette és tisztelte őt, méltóképpen vehessen tőle búcsút. Így az augusztusi Magyar Kupa döntője előtt pályafutásának legszebb pillanataival emlékezünk rá a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. A részletekről, valamint a döntő időpontjáról hamarosan a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján tájékozódhatnak.

Köszönettel:

Benedek család”

– áll a közleményben.

Június 18-án, súlyos betegség után hunyt el Benedek Tibor háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

MTI/Blikk/MVLSZ

Címkék: Benedek Tibor, temetés