Eltemették a három gímesi diáklányt, akik a buszbalesetben vesztették életüket

2019. november 18. - 10:47 | Régió

A koloni Árpád-házi Szent István templomban a legközelebbi hozzátartozók részvételével gyászmisét tartottak vasárnap a múlt szerdán buszbalesetben elhunyt áldozatok lelki üdvéért. A szertartást Viliam Judád nyitrai megyéspüspök és helybeli papok celebrálták – tájékoztatta a TASR-t a nyitrai püspökség szóvivője, Tibor Ujlacký.

Eltemették a három gímesi diáklányt, akik a buszbalesetben vesztették életüket
Fotó: TASR

A hozzátartozókhoz szólva a püspök azt mondta, szeretteik megtalálják helyüket Isten oldalán, és az imádságokon keresztül továbbra is tarthatják velük a kapcsolatot, és véghezvihetik, lezárhatják azokat a dolgokat, amelyeket ők már nem tudnak.

Ezt követően a püspök részt vett a gímesi gyászszertartáson és elkísérte utolsó útjára a baleset három fiatal áldozatát, Denisát, Natáliát és Veronikát. Felidézte, hogy 2017-ben a falu templomában ő szolgáltatta ki a bérmálás szentségét a három lánynak.

A nyitrai megyéspüspök az egész országot megrázó baleset napján azonnal felkereste a faluban kialakított válságstábot, hogy lelki támaszt nyújtson az áldozatok hozzátartozóinak.

A szerdai buszbaleset, amely az I/65 jelzésű, aranyosmaróti (Zlaté Moravce) úton történt a Nyitra melletti Malánta közelében, Szlovákia történetének egyik legtragikusabb közlekedési balesete. A karambolban összesen tizenketten haltak meg, köztük gyerekek. További 15 személy megsérült. Egy utasokkal teli autóbusz ütközött össze egy teherautóval. Szlovákia pénteken, november 15-én nemzeti gyásznapot tartott az áldozatok emlékére.


(TASR)