Eltiltották az exétől, erre alagutat ásott, hogy kémkedhessen, de beszorult a lyukba

Egy 50 éves mexikói férfit kellett kimentenie a Puerto Penascó-i hatóságoknak abból az alagútból, amelyet azért ásott, hogy barátnője után kémkedjen, akitől erőszakos viselkedése miatt korábban eltiltotta a bíróság.

Eltiltották az exétől, erre alagutat ásott, hogy kémkedhessen, de beszorult a lyukba
Illusztráció (wikipédia)

Az észak-mexikói Sonora állam főügyészi hivatala vasárnap hozta nyilvánosságra a furcsa esetet. A férfi, akit családon belüli erőszak miatt eltiltottak attól, hogy batárnője közelébe menjen, alagutat ásott a nő háza alá, hogy figyelni tudja. 

A nő, aki korábban 14 évig volt a férfi barátnője, és féltékenysége miatt szakított vele, a rendőröknek elmondta, hogy egy hete különös, kaparászó hangokat hallott a ház körül, de azt hitte, a macskák okozzák. Amikor azonban hangosabb lett a zaj, alaposabban utánanézett, és rátalált korábbi partnerére, aki az alagútba szorult és nem tudott onnan kimászni.

Az ittas férfit a rendőrök mentették ki a föld alatti lyukból. A hétvégén a nők elleni erőszak még egy tragédia miatt került reflektorfénybe Mexikóban: egy nőt a férje Jalisco államban, a kormányzó háza előtt ütött el és késelt halálra.

MTI