Eltűnnek a rozsdás, öreg vasak a csallóközi utakról is - Új gépeket vásároltak az útkarbantartók

2021. július 28. - 17:05 | Régió

10,8 millió euróból újította fel az Útkarbantartó Vállalat (SÚC) gépparkját a Nagyszombat Megyei Önkormányzat.

Eltűnnek a rozsdás, öreg vasak a csallóközi utakról is - Új gépeket vásároltak az útkarbantartók
Fotó: TTSK

Több mint 300 univerzális, télen, nyáron használható járművet, gépet és felszerelést vásárolt, Jozef Viskupič megyeelnök tájékoztatása szerint a transzparens közbeszerzési eljárás során közel 2,5 millió eurót takarítottak meg.

Viskupič elmondta, előzetesen 15 millióra becsülték a kiadásokat, a projekt során ezt lefaragták 13,2 millióra, a nyilvános versenypályázatnak köszönhetően pedig még tovább csökkent az összeg.

34 teherjárművet vásároltak, melyekre télen például hókotrót, emulzió- és homokszórót lehet szerelni, nyáron pedig az útkarbantartás során használt eszközöket. Szállításra vásároltak 20 traktort, 17 darab 3,5 tonna alatti furgont, 14 darab 7,5 tonnás, és 4 darab 10 tonnás teherjárművet, hidraulikus karral. Az útburkolati jelek felfestésére is vásároltak járművet, emellett további 222 felszerelést, gépet és tartozékot.

„Néhány járművünk már 51 éves volt. Az első új gépeket már tavaly év végén láthatták az emberek az utakon, tovább folyik az alkalmazottak betanítása az új eszközök használatára. Például a traktorokat fűnyírásra, kaszálásra is lehet használni. Az új eszközök kevesebbet fogyasztanak, gazdaságosabbak, takarékosabbak, biztonságosabbak és kényelmesebbek”

- sorolta Dalibor Trebichalský, a SÚC igazgatója.

(TASR/parameter)