Eltűnt egy helikopter a szlovákiai repülőtérről – a tulaj már sejti, ki állhat az egész mögött

2023. január 5. - 07:55 | Régió

Amint arról beszámoltunk, tavaly nyáron elloptak egy helikoptert a Janíkovce községben (Nyitrai járás) lévő repülőtérről. A TV Markíza szerint a gép tulajdonosa a pilótát gyanúsítja a lopással.

Eltűnt egy helikopter a szlovákiai repülőtérről – a tulaj már sejti, ki állhat az egész mögött
Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A helikopter tavaly augusztus 28-án tűnt el a repülőtérről. Az üzemeltetők meglepetten fogadták a lopásról szóló információkat, mivel szerintük ugyanaz a személy vitte el a gépet, aki leszállt vele ott. A repülőtérre csak pilóták, illetve a kíséretükben érkező személyek léphetnek be.

A TV Markíza szerint valóban a gép tulajdonosának alkalmazottját, tehát a pilótát teszik felelőssé a jármű eltűnéséért, ez pedig megmagyarázná, hogy a repülőtéren senkinek semmi gyanús nem tűnt fel. A rendőrség egyelőre senkit sem gyanúsított meg a helikopter ellopásával.

A TV Markíza információi szerint a helikopterrel kapcsolatos utolsó nyomok Spanyolországba vezetnek. A Nyitra és Malaga közötti távolság több mint 3 ezer kilométer, a helikopter pedig állítólag egy hétig a spanyol városban volt.

Nem kizárt, hogy a lopást hűtlen kezelésre kvalifikálják át. A tulajdonos félmillió euróban határozta meg a keletkezett kárt.


(tvnoviny.sk)