Eltűnt egy pár a Balatonon, amely naplementekor, matracon indult útnak

2021. augusztus 15. - 09:48 | Külföld

Egy férfi és egy nő naplementekor indult útnak a Balatonba egy kétszemélyes matraccal, miközben egyikük sem tudott úszni. Egy rögtönzött, ötletes mentőakció keretén belül végül sikeresen megmentették őket.

Eltűnt egy pár a Balatonon, amely naplementekor, matracon indult útnak
Fotó: Paraméter - illusztráció

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken 22 óra után kapott bejelentést a balatonszemesi kempingből. A bejelentő elmondta, hogy 37 éves fia és 41 éves barátnője napnyugtakor, matraccal mentek fürdeni, azóta nem adtak magukról életjelet.

A szárazföldi és a vízi rendőri egységek azonnal keresőakciót indítottak. Pusztai Zoltán törzszászlós Balatonszemesen végezte a keresést, amikor egy férfi arról tájékoztatta, hogy korábban segélykiáltást hallott a víz felöl. A rendőr az eltűntek nevét kezdte kiabálni, egy idő után pedig nagyon távolról hallották, amint egy nő keservesen segítségért kiabál. A rendőrök a szolgálati gépkocsi reflektorával pásztázták a tó vizét, de belátható távolságon belül senkit sem észleltek.

Időközben a parton egy SUP-deszkás férfi és lánya felajánlotta a segítségét, így a törzszászlós az egyik járőrtársával levette a szolgálati felszerelést, - amelyet harmadik társuknál hátrahagyva - a deszkákon közösen elindultak a bajbajutottak kimentésére. A hirtelen verbuválódott, négyfős mentőcsapat a parttól másfél kilométerre, a többméter mély vízben talált rá a sodródó matracra, amin az asszony enerváltan feküdt, párja pedig utolsó erejével próbált kapaszkodni. A férfit kihúzták a vízből az egyik SUP-ra, majd Pusztai törzszászlós kezeivel a matracba és a másik SUP-ba kapaszkodva kiúszott a nővel. A parton a két személyt átadták a mentőknek, akik mindkettőjüket kórházba szállították.


(ViaBlikk)