"Elüldöztétek az osztályfőnökünket!" - Magyarország több pontján újra tüntetéseket szerveztek a tanárok mellett

2022. november 18. - 11:02 | Külföld

Az Egységes Diákfront országos élőláncot hirdetett a péntek reggelre (november 18.) Magyarország ország több pontján. Ugyanezen a napon a pedagógusok országszerte sztrájkolnak a magyar közoktatás rossz állapota miatt, több mint 180 iskola tanárai vesznek részt a sztrájkban, sok helyen rendeznek demonstrációt, virrasztást a pedagógusok melletti kiállás részeként.

"Elüldöztétek az osztályfőnökünket!" - Magyarország több pontján újra tüntetéseket szerveztek a tanárok mellett
Fotó: MTI

„Hívjuk fel a figyelmet az oktatás egyre súlyosabb problémáira! Álljunk ki a saját és az ország jövőjéért” - írja az élőláncot szervező Egységes Diákfront.

Budapesten a Margit híd - Alsó rakpart - Kossuth tér - Kiskörút (Deák, Astoria, Kálvin, Fővám) - Szabadság híd - Budai felső rakpart útszakaszon alkotnak élőláncot a tüntetők.

Több transzperensen is szerepel "A csend nem rend", "Tanár nélkül nincs jövő" vagy az "Elüldöztétek az osztályfőnökünket!" felirat.

VIDEÓ a Budapesti élőláncról:

Ám a tüntetések nemcsak a fővárosra korlátozódnak, több vidéki városban is szerveztek élőláncot, például Tatán, Oroszlányon, Szombathelyen, Pécelen, Sarkadon, vagy a hatezer lakost számláló Martonvásáron.

Miskolcon is tiltakoztak a diákok az oktatás állapota miatt, itt azonban ülősztrájkot szerveztek, ami azt jelenti, hogy a tanulók nem vettek részt az órákon, a folyosókon ülve kezdték meg a tanítási napot.

Délután folytatódik a demonstráció-sorozat, „Elég a lenézésből” címmel fognak tüntetni az oktatásért.


(444.hu, para)