Elutasított fellebbezés, Trippier február végéig nem játszhat

2021. január 18. - 14:08 | Sport

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hétfőn elutasította az Atlético Madrid fellebbezését, így ismét életbe lépett a spanyol klub angol védőjének, Kieran Trippier-nek az eltiltása. A futballista - aki hazájában megsértette a sportfogadásra vonatkozó szabályokat - február végéig nem játszhat.

Elutasított fellebbezés, Trippier február végéig nem játszhat
-illusztráció- (Fotó: AP/SITA)

Az angol szövetség (FA) közvetlenül karácsony előtt sújtotta tízhetes eltiltással és 77 ezer eurós bírsággal a 30 éves Trippiert. A vád szerint a 25-szörös válogatott futballista hét pontban is megszegte a szabályokat, az FA ezek közül négyben találta bűnösnek. Az ügy azzal van összefüggésben, amikor a játékos 2019 júliusában a Tottenham Hotspurtől az Atléticóhoz igazolt, a szerződéskötésről ugyanis még az előtt információt adott egy rokonának, hogy annak ténye nyilvánosságra került volna. Trippier azzal védekezett, hogy nem fogadott ezzel kapcsolatban és nem profitált mások sportfogadásából sem.

A FIFA január elején felfüggesztette az eltiltást, miután az Atlético fellebbezett, mondván: spanyol egyesület lévén rá nem vonatkoznak az Angliában kihirdetett szankciók. Hétfőn aztán a nemzetközi szövetség közölte: a fellebbezést elutasította, az eltiltást pedig nemzetközileg érvényessé tette.

Trippier az FA büntetése után két meccset már kihagyott, majd ismét játszott, de mostantól további nyolc találkozón - köztük a Chelsea elleni Bajnokok Ligája-nyolcadöntőben - nem szerepelhet. A spanyol bajnokság listavezetője legközelebb február 28-án számíthat a játékára.

(MTI)

Címkék: Kieran Trippier