Elutasította az ügyész a pozsonyi gázoló panasztételét

2022. október 24. - 16:58 | Régió

Továbbra is általános veszélyeztetéssel gyanúsítják Dušan Dědečeket, a pozsonyi Zoch utcában öt halálos áldozattal járó közúti baleset okozóját, miután az ügyész elutasította a panasztételét – írja az Aktuality.

Elutasította az ügyész a pozsonyi gázoló panasztételét
Fotó: TASR

Dědečeket továbbra is általános veszélyeztetés súlyos bűntettének elkövetésével gyanúsítják, amiért 20-tól 25 évig terjedő szabadságvesztés, vagy életfogytiglani börtönbüntetés fenyegeti. Az ügyész elutasította a panasztételét, ugyanis azt indokolatlannak tartotta.

Dědeček beismeri, hogy részegen ült autóba és öt ember halálát okozta, tettét pedig többször is megbánta. Emellett ígéretet tett arra, hogy már sosem fog alkoholt fogyasztani, valamint volán mögé sem ül. Jelenleg vizsgálati fogságban van, ahová a Pozsonyi Kerületi Bíróság küldte, ezzel is megakadályozva, hogy újabb bűncselekményt kövessen el. A panasztételben csupán az ügy jogi besorolását kifogásolta, a védelem szerint ugyanis ebben az esetben nem általános veszélyeztetésről van szó.

Az ügyészség eredetileg halálokozás ügyében indított eljárást.

Mint ismert, október 2-án, vasárnap este 22.15-kor egy Dušan Dědeček által vezetett személykocsi belerohant a Zoch utcai buszmegállóba, ahol akkor éppen többen várakoztak. Négy személy életét vesztette, hatan megsérültek, közülük három személyt kritikus állapotban szállítottak kórházba. Hétfőn délelőtt az ötödik áldozat is elhunyt. Az esetet egy térfigyelő kamera rögzítette.


(Aktuality.sk)