Elutasították a vietnami férfi elrablása ügyében tett feljelentést

2018. november 30. - 13:14 | Belföld

A Belügyminisztérium Felügyeleti Szolgálati Hivatalának nyomozója október 12-én kiadott egy határozatot, amellyel elutasította a vietnámi vállalkozó elrablásának ügyében tett büntetőfeljelentést.

Az emberrabláshoz állítólag egy szlovák kormánygépet is felhasználtak, a nyomozó szerint azonban nem indokolt büntetőeljárást vagy másféle eljárást indítani.

A döntést a felügyelő ügyész is jóváhagyta, aki elutasította a feljelentő panaszát. Erről a Belügyminisztérium sajtóosztálya tájékoztatott pénteken.

Trinh Xuan Thanh vietnámi állampolgár elrablásával összefüggésben a felügyelő ügyész az ügyirat átvizsgálása után október elején utasítást adott a nyomozónak, hogy indítson büntetőeljárást személyi szabadság korlátozásában való bűnrészesség ügyében.

Trinh Xuan Thanht a vietnámi titkosszolgálat rabolhatta el tavaly júliusban Németországban, hogy Szlovákián keresztül Vietnámba hurcolja őt. Az emberrabláshoz a szlovák kormány különgépét is felhasználták, melyet Robert Kaliňák belügyminiszter bocsátott a vietnami delegáció rendelkezésére. Az ügy kivizsgálása Szlovákiában és Németországban is tovább folytatódik.


TASR/para