Elvette a barátnőjét, cserébe ő felgyújtatta az autóját

2017. február 6. - 09:15 | Régió

A hétvége folyamán egy kigyulladt autóhoz riasztották a tűzoltókat Garamszentkereszten (Žiar nad Hronom). Mint kiderült, nem technikai meghibásodás állt az ügy hátterében.

A 23 éves férfi járművében keletkezett kárt 9 000 euróban határozták meg. A tüzet azonban nem technikai meghibásodás okozta, ugyanis a rendőrség 24 órán belül őrizetbe vett egy 20 éves hajléktalan fiatalembert.

A hajléktalan elmondása szerint egy 22 éves férfi megrendelésére gyújtotta fel az autót. „A rendőrség rongálás és bűnrészesség vádjával indított eljárást egy 20 és egy 22 éves férfi ellen” – tájékoztatott Mária Faltániová rendőrségi szóvivő.

A bűncselekmény előtt a 20 éves gyújtogató elvitette magát a benzinkútra, ahol megtöltött üzemanyaggal egy benzines kannát. Később ezzel öntötte le a 23 éves férfi autóját, majd meggyújtotta.

A rendőrség szerint a 22 éves férfi azért gyújtatta fel az áldozat autóját, mivel az elcsábította a barátnőjét. A rendőrségi szóvivő szerint a megrendelő 300 eurót ígért a hajléktalan férfinek a gyújtogatásért.

noviny.sk/para