Elvileg 16 évesek az afgán migránsok, akik elszöktek gútai szállásukról

2020. december 20. - 13:59 | Régió

Körözést adott ki két afganisztáni férfi ellen a rendőrség, miután az illetők elszöktek ideiglenes, gútai szállásukról - adta hírül a gútaonline.sk hírportál egy helyi önkormányzati képviselő értesülésére hivatkozva.

Elvileg 16 évesek az afgán migránsok, akik elszöktek gútai szállásukról
A két afgán menekült, akik elszöktek Gútáról: Akipad és Zaitolah (Fotók: rendőrségi felvételek)

A két afgán migráns hivatalosan tartózkodott a gútai gyermekotthonban. Az intézményt december elején jelölték ki arra a célra, hogy a felnőtt kísérők nélkül elfogott menekülteket karanténba helyezzék az épület rendelkezésre álló szobáiban. A fiatalkorúak 10 napot tartózkodnak Gútán, majd eután egy mezőlaborci (Medzilaborce) intézménybe kerülnek.

Akipad és Zaitolah azonban nem bírták ki a 10 napos karantént, elszöktek Gútáról. A rendőrség körözi őket - aki bármilyen információval rendelkezik tartózkodási helyükkel kapcsolatban, lépjen kapcsolatba a hatósággal a 158-as segélyhívószámon, vagy keresse fel bármilyek rendőrőrsöt.

A közösségi médiában közben nagy portkavart, hogy a két férfi elvileg tinédzsernek számít - saját elmondásuk szerint mindketten 2004. január 1-jén születtek, így csak most lesznek 17 évesek. Körözési fotójuk alapján ezt valóban nem lehet teljes bizonyossággal kijelenteni, akár jóval idősebbek is lehetnek.

(parameter/gútaonline.sk)