"Elviselhetetlen az oligarchák befolyása a Smerben"

2016. augusztus 24. - 12:38 | Belföld

Nem más mondja ezt, mint a Smer egy korábbi képviselője, Anton Martvoň, akit a márciusi választások előtt már nem raktak fel a párt listájára.

"Elviselhetetlen az oligarchák befolyása a Smerben"
Anton Martvoň (Fotó: TASR)

Martvoň szerint a Smernek nagyobb teret kellene adnia a fiatal politikusoknak, akik "az emberekért politizálnának", ellenkező esetben a fiataloknak nem lesz miért ott maradniuk.

"Vagy nagyobb teret kapnak a Smeren belül a fiatal politikusok, és azok, akik az emberekért szeretnének tenni, segíteni nekik, vagy az idősebb politikusok maradnak az előtérben, akik csak a saját érdekeiket és az oligarchák érdekeit tartják szem előtt. Ha ezt nem kezelik a Smernél elsőrendűen, akkor a fiataloknak nem lesz miért a Smerben maradniuk" - szögezte le Martvoň a Facebookon.

Tervez lépéseket is tenni ez ügyben, de ezek részleteiről nem árult el semmit.

Martvoň ezzel egyébként a Smer europarlamenti képviselője, Monika Flašíková Beňová, illetve parlamenti képviselője, Ján Podmanický nézeteltérésére reagált, amely abból fakadt, hogy utóbbi bírálta a londoni polgármester-választást, ahol májusban Sadiq Khant, egy pakisztáni származású muszlimot választottak a városháza élére.

"Ha a muszlimok egy ilyen fontos európai metropoliszban polgármestert tudtak megválasztatni, akkor a demográfiai mutatóiknak köszönhetően csakhamar eljutunk oda, hogy meglesz a saját európai kormányuk, parlamentjük. Ezt Európára nézve hatalmas veszélynek tartom" - fogalmazott.

Flašíková Beňová ezt úgy értékelte, hogy Podmanický számára nemhogy távoliak a szociáldemokrata értékek, hanem egyenesen ismeretlenek.

A konzervatív és liberális politikus nézeteltérése Martvoň szerint egyértelműen leírja a Smeren belüli állapotokat. "A Smer szélsőségtől szélsőségig vándorol, de nemcsak a párton belül, hanem már kifele is" - húzta alá.

Martvoň az előző választási ciklus alatt a Smer egyik legaktívabb politikusa volt, fiatalként mégsem került fel a párt választási listájára.

(TASR/para)