Embercsempészt fogtak a szlovák-magyar határon

2020. július 3. - 16:56 | Régió

Illegális bevándorlókat szállító autót tartóztattak fel a rendőrök péntek reggel Pozsonyban, Oroszvár (Rusovce) városrészben. A jármű az Oroszvár-Rajka határátkelőn át jött be az ország területére. „Amikor a sofőr meglátta a rendőröket, megpróbált visszafordulni Magyarországra, de a manőver nem sikerült" - tájékoztatott a rendőrség a közösségi hálón.

Embercsempészt fogtak a szlovák-magyar határon
Fotó: Rendőrség (Facebook)

Az autóból öten - a sofőr és négy külföldi - szállt ki, és megpróbáltak elmenekülni, de a rendőrség elfogta a négy szíriai állampolgárt és az ukrán sofőrt.

Az ügyet embercsempészet gyanújával vizsgálja az Országos Rendőr-főkapitányság idegenrendészeti részlegének nyomozója, aki megállapította, hogy a szíriai állampolgárok illegálisan léptek Szlovákia területére, az ukrán sofőr pedig pénzért akarta őket Nyugat-Európába szállítani.

A rendőrség egyelőre nem ad részletes tájékoztatást az ügyről. „Ha az ukrán állampolgár bűnössége bebizonyosodik, embercsempészet bűncselekményének elkövetése miatt héttől tíz évig terjedő börtönbüntetésre számíthat" - közölte a rendőrség.

Hozzátették, jelenleg 28 migráns ügyét vizsgálják, az illegális bevándorlók Kelet-Szlovákiában lépték át az országhatárt. Erről az ügyről is később adnak tájékoztatást.


TASR

Címkék: embercsempész, határ