Embereket veszélyeztető galambok ügyében nyomoznak a rendőrök Érsekújvárban

Egészen elképesztő ügyről van szó. Érsekújvár belvárosában ugyanis van egy elhagyatott lakás, amelynek még az ablakai is tárva nyitva vannak, a galambok pedig beköltöztek.

Embereket veszélyeztető galambok ügyében nyomoznak a rendőrök Érsekújvárban
Fotó: Noviny.sk

A háromszobás lakást a tulajdonos halálát követően lánya örökölte, unokája pedig vállalkozásának székhelyéül jelölte meg. Évek óta viszont senki nem lakik ott - a galambokon kívül.

Az ablakokat nyitva hagyták, így télen-nyáron menedékre lelnek a madarak. A tulajdonost felszólították, hogy cselekedjen, de nem történt semmi.

"A tulajdonos nem biztosította az ablakait a saját ingatlanán, így szabadon élő madarak berepülését tette lehetővé, melyek viszont fertőzésveszélyt jelenthetnek az emberekre" - árulta el Renáta Čuháková kerületi rendőrszóvivő. Papagájkórt (ornitózis), tuberkulózist, madárinfluenzát, szalmonellát de akár kullancsencephalitist is terjeszthetnek.

A Joj TV már tavaly augusztusban is rámutatott az esetre, a tulajdonos fia akkor azt jelezte, hogy abban a hónapban elvégzik a javítási munkálatokat. Csakhogy nem történt semmi közel egy év alatt sem.

A lakásból a szomszédok szerint elviselhetetlen szag terjed, amit próbáltak ragasztószalagokkal fékezni, de nem sikerült.

A Joj ismét megkereste a tulaj fiát, aki most azt mondta, hogy próbált már megoldást keresni, de nem jött össze, és megint elhangzott egy dátum, hogy valamelyik nap, hétfőn, kedden vagy szerdán megoldódhat a dolog.

Szavai szerint az ablakot pedig azért hagyták nyitva, hogy a galambok tudjanak kirepülni, de pusztuljanak el odabent.

A rendőrség is vizsgálódik az ügyben, fertőző betegség terjesztése kockáztatásának gyanújával kell szembenéznie a tulajnak.

(Noviny.sk)