Emberéleteket követel az autópályák hiánya – íme, Szlovákia két legbalesetveszélyesebb útszakasza

2023. november 6. - 13:58 | Régió

Az elmúlt hetekben két halálos baleset is történt Kysuce térségében a Csehország és Lengyelország felé vezető első osztályú úton, ami Szlovákia egyik legforgalmasabb útszakasza is egyben. Hasonlóan sok baleset történik a közeli strečnói hegyi átjárón. Mindeközben már évek óta mindkét útszakasz forgalmát tehermentesítenie kellett volna a tervezett autópályának – írja a HN.

Emberéleteket követel az autópályák hiánya – íme, Szlovákia két legbalesetveszélyesebb útszakasza
Illusztráció (Fotó: TASR)

Az elmúlt öt évben az említett két útszakaszon megközelítőleg 700 közúti baleset történt, ami átlagban 2,6 naponként jelent egy balesetet. Ezek során összesen 30-an vesztették életüket. A statisztikák szerint Zsolna környéke számít Szlovákia legbalesetveszélyesebb régiójának. Nála már csak Eperjes környékén történik több baleset évente, ugyanakkor számításba kell venni, hogy a keleti város régiójának úthálózata ezer kilométerrel nagyobb.

Jozef Drahovský közlekedési szakértő szerint az említett két útszakaszon gyakran történnek frontális ütközések, amelyek esetében a legnagyobb az elhalálozás valószínűsége. A szakértő szerint az autópályák biztonságosak abból a szempontból, hogy az egyes menetirányok el vannak egymástól különítve. Ami a strečnói utat illeti: Drahovský szerint az ország legrosszabb útszakaszáról van szó, mivel adott időjárási viszonyok mellett csúszóssá válik, nem megfelelő a beláthatóság, valamint a hegyoldalról gyakran szikladarabok potyognak az útra.

Pozsony után ugyan Zsolna megye rendelkezik a második leghosszabb autópálya-hálózattal, ám a két legfontosabb útszakaszt még az elkövetkező években sem sikerül majd ezzel felváltani. A forgalomat először a strečnói útszakaszon tehermentesíthetik, ugyanis a tervezett višňovéi alagút, valamint a D1-es autópálya Lietavská Lúčka – Dubná Skala szakasza 2025-ben nyílhat meg. Viszont érdemes megemlíteni, hogy az időpontokat már többször is megváltoztatták, míg az első munkálatok még 1998-ban kezdődtek meg. Kysuce térségében a munkálatok 2025-ben jobb esetben még csak a kezdési fázisban lesznek.


(HN)