Emberi gondatlanság okozhatta az óriási erdőtüzet, a tűzoltók már több mint egy hete küzdenek a lángokkal (FOTÓK)

2022. július 28. - 09:35 | Régió

Óriási, de egyelőre meg nem határozott mértékű károkat okozott az erdőtűz Malá Lodina község kataszterében (Kassa-vidéki járás), ami július 20-án keletkezett.

Emberi gondatlanság okozhatta az óriási erdőtüzet, a tűzoltók már több mint egy hete küzdenek a lángokkal (FOTÓK)
Tűzoltósági felvételek - további képekért kattints!

A tűzoltóság tájékoztatása szerint a tűzvészt vélhetően figyelmetlenség okozta tűzrakáskor. A lángok megközelítőleg 50 hektárnyi területet borítottak be. Az oltásnál a belügyminisztérium két helikopterét is bevetették – ezek megközelítőleg 500 ezer köbméternyi vizet szállítottak a helyszínre. Naponta több mint száz hivatásos, illetve önkéntes tűzoltó küzd a lángokkal.

A tűz nehezen megközelíthető terepen keletkezett, 806 méteres tengerszint feletti magasságban. A Kassai Városi Erdészet több mint 5 kilométernyi utat tett járhatóvá, így a tűzoltók naponta 60 tartálynyi vizet voltak képesek feljuttatni a dombra.

Jaroslav Polaček, Kassa polgármestere szerdán a helyszínen járt és köszönetet mondott a tűzoltóknak az elvégzett munkájukért. A polgármester szerint már ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet, de még várniuk kell néhány napot, hogy meggyőződjenek róla, valóban jól alakul a dolog.


TASR/para