Emberi maradványokat találtak Alsóhatáron, a brutális módszereiről ismert maffiózóé lehet! (FOTÓK, VIDEÓ)

2022. július 14. - 11:34 | Régió

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) rendőrei emberi maradványokra bukkantak csütörtökön Alsóhatár (Galántai járás) területén.

Emberi maradványokat találtak Alsóhatáron, a brutális módszereiről ismert maffiózóé lehet! (FOTÓK, VIDEÓ)
Fotók: Paraméter - további képekért kattints a fotóra!

A Markíza értesülése szerint Róbert Nigut, egykori kelet-szlovákiai bérgyilkosról lehet szó, akinek holttestét évek óta keresték.

A gyilkossággal az alsóhatári maffiaper vádlottjait, ifjabb Dora Ferencet és Alföldi Lászlót, valamint a Sátor Lajos-féle dunaszerdahelyi maffia egykori tagját, Bugár Györgyöt gyanúsítják. Nem hivatalos értesülés szerint Alföldi vezette nyomra a rendőröket.

A rendőrség a délutáni órákban a közösségi oldalán megerősítette, hogy a hatóságokkal együttműködő gyanúsítottak mutatták meg, hol van elásva Nigut holtteste.

„Hogy valóban erről a személyről van-e a szó, azt szakértői vélemény fogja megerősíteni” – közölték, hozzátéve, a folyamatban lévő nyomozás miatt nem adhatnak bővebb tájékoztatást.

Róbert Nigut 2013 augusztusában tűnt el, miután részt vett egy merényletben. A kassai maffiózó az Okoličány-bandához kötődik, és leginkább brutális módszereiről ismert. Az üvegszemű, Lucianónak becézett alvilági figura a világ legkeresettebb bűnözői között szerepelt.


Robert Nigut körözési adatai, és egy 2011-es fotó, ahogy egy bírósági tárgyalóterembe vezetik (Fotó: minv.sk/TASR)

2013 augusztusában, mielőtt eltűnt, bűntársával, Gabriel H.-val együtt éppen egy gölnicbányai (Gelnica) vállalkozót, Marián K.-t próbálták meggyilkolni a Kassához közeli Jahodnán. A gyilkosság megrendelője az ugyancsak gölnicbányai Radovan Varga volt. Niguték egy lopott BMW-vel eredtek a vállalkozó nyomába, melyet Gabriel H. vezetett, Nigut pedig menet közben egy gépfegyverrel nyúlt ki a kocsi ablakán, majd tüzet nyitott a vállalkozó autójára. Marián K. megsérült, de ennek ellenére sikerült elmenekülnie, Niguték pedig karamboloztak.

Nigut lelécelt a helyszínről, de előtte még megpróbálta a társát is megölni. Lelocsolta benzinnel, de csődöt mondott az öngyújtója, amivel azt meggyújthatta volna. Az ügyben végül Nigutot gyilkossági kísérletért 25, míg sofőrjét, Gabriel H.-t gyilkossági kísérletben való bűnrészességért 15 éves szabadságvesztésre ítélték, mindkettőjük ellen európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.


Ifjabb Dora Ferenc (Fotó: Paraméter)

Varga közben jobbnak látta, ha végleg megszabadul Niguttól, ezért 30 ezer euró fejében megrendelte ifj. Dora Ferencnél a bérgyilkos kivégzését. Ifj. Dora Ferenc közeli emberének, Alföldi Lászlónak, valamint az egykori dunaszerdahelyi maffiózónak, Bugár Györgynek közvetítette le Varga megrendelését. Valamikor 2013. augusztus 14. és október 14. között mindhárman autóba ültek, hogy hazahozzák Magyarországról Nigutot. Szó szerint haza, hiszen a Korzár információi szerint amikor Niguttal visszatértek Szlovákiába, ifj. Dora Ferenc vízkeleti családi házának hátsó kapujánál parkoltak le.


Alföldi László (Fotó: Paraméter - archív)

A nyomozati információk szerint ekkor Alföldi kiszállt az ezüst színű Škoda Octaviából, kinyitotta annak csomagtartóját, majd hátulról, az ülésen keresztül több lövést adott le egy pisztolyból a hátsó ülésen ülő Nigutra. Ezután Alföldi és Bugár beparkoltak ifj. Dora garázsába, kiszedték a kocsiból a halott Nigutot, akit levetkőztettek, testét pedig fóliába csavarták. A hullát ezt követően Alsóhatárra, egy félkész házhoz vitték, majd a Fekete-víz partjától nem messze egy Bugár által bágerrel kiásott gödörbe temették.


Bugár György (Fotó: Paraméter)

A rendőrség három évvel ezelőtt számos alkalommal vonult ki markológépekkel a csallóközi és mátyusföldi határba, hogy olyan holttesteket ássanak elő, melyeket még a dunaszerdahelyi alvilág tagjai temettek el a 2000-es években. Egy tanú akkor leírta, hogyan gyilkolhatták meg Róbert Nigutot és azt is megmutatta, hol ásták el: a galántai járásbeli Alsóhatár közelében, holttestét azonban akkor nem találták meg.


(parameter)