Emberi végtagokat találtak egy csatornába dobott hűtőszekrényben

2023. július 26. - 15:12 | Külföld

Emberi maradványokra, két karra és két lábra bukkantak a rendőrök a kelet-belgiumi Liege mellett, egy csatornába dobott hűtőszekrényben - tájékoztatott a Le Soir című, francia nyelvű belga napilap szerdán.

Emberi végtagokat találtak egy csatornába dobott hűtőszekrényben
Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A napilap internetes oldalán a liege-i ügyészség információira hivatkozva arról tájékoztatott, hogy a Hermalle-sous-Argenteau település közelében, a Meuse-folyó kanyarulatait összekötő Albert-csatornán lebegő hűtőszekrényben talált emberi maradványok egy nő végtagjai lehettek.

Catherine Collignon, a liege-i ügyészség szóvivője elmondása szerint a férfi, aki kihalászta, majd kinyitotta a csatornán úszó hűtőszekrényt, értesítette a rendőrséget. A szemtanút kihallgatták, az ügyben gyilkosság vádjával eljárást indítottak ismeretlen tettes ellen.

Az orvosszakértő, a laboratórium és az úgynevezett áldozatazonosító szolgálat (DIV) a felfedezés helyszínére vonult. Megállapították, hogy az emberi maradványok ugyanannak a személynek a karjai és lábai - tájékoztatott.

"A körmök és az ujjakon található ékszerek is arra engednek következtetni, hogy női test végtagjairól van szó" - fogalmazott a szóvivő, majd hozzátette: most a legfontosabb az áldozat azonosítása annak megállapítására, hogy az eset kapcsolatba hozható-e egy már korábban bejelentett eltűnéssel.

A vizsgálatnak azt is meg kell állapítania, hogy a hűtőszekrényt autóból, egy hídról vagy hajóról dobták-e a vízbe - tette hozzá az ügyészségi szóvivő a napilap tájékoztatása szerint.


MTI