Emberkereskedelemért ítéltek el három szlovákot Skóciában!

2019. november 9. - 08:20 | Belföld

Bűnszervezet tagjaként elkövetett emberekereskedelemért ítéltek el három tőketerebesi személyt Skóciában. Saját földijeiket csalogatták ki Nagy-Britanniába, ahol aztán Pakisztáni férfiakkal kellett összeházasodniuk, miközben leendő férjüket azelőtt soha nem látták.

Emberkereskedelemért ítéltek el három szlovákot Skóciában!
Illusztráció

A Joj TV rendőrségi forrásból úgy értesült, eddig 14 áldozat jelentkezett, ez a szám azonban vélhetően korántsem végleges.

A szervezett bűnbandáért a szlovák illegális migrációért felelős rendőrségi egység és a brit rendőrség leplezte le közösen együttműködve.

Az áldozatok egyikének sikerült hazajutnia Szlovákiába. Ő a televíziónak korábban már elmondta, hogyan is történt az egész. Eszerint 500 eurót kapott a házasságkötés előtt, majd annak napján további 500-at.

Az egyik áldozatukat egy glasgowi bevásárlóközpont előtt adták el egy férfinak 10 ezer fontért. A nepáli tag aztán megerőszakolta őt, holott épp állapotos volt.

A bűnbandát a 61 éves Vojtech Gombár vezette, két segítője pedig Jana Šándorová és Rastislav Adam voltak. Mindannyian büntetett előéletűek. Pénteken hirdettek ítéletet felettük Skóciában, ahol a büntetéseiket letölthetik.

"Az a bűnszervezet sérülékeny nőket használt ki erőszakkal, fenyegetésekkel, hamis ígéretekkel. Mindezt pénzügyi haszonszerzés céljából, tekintet nélkül az általuk alkalmazott terrorra és általuk okozott szenvedésre, amit ezeknek a nőknek el kellett viselniük" - jegyezte meg Fil Capaldi nyomozó.

Az esetet már hónapok óta nyomon követi a brit média. Sajnos viszont valószínű, hogy ezzel nem tudják végérvényesen megszüntetni a tőketerebesi nők szenvedéseit.

A szervezett bűnbandát két részre osztották, közülük négyet éppen pénteken el is ítéltek odakint. További hat személy ellen Szlovákiában folyik a bírósági eljárás, közülük egyik sem ül vizsgálati fogságban.

(Joj TV)