Emberöléssel gyanúsítják a nőt, akinek a lányát halálra gázolta a vonat

2019. május 28. - 08:52 | Régió

A rendőrség elegendő bizonyítékot gyűjtött, hogy meggyanúsítsa azt a nőt, akinek a négyéves lányát múlt héten elgázolta a vonat.

Emberöléssel gyanúsítják a nőt, akinek a lányát halálra gázolta a vonat
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Az eset múlt héten csütörtökön történt három kilométerre a dévényújfalui vasútállomástól. A négyéves kislány és édesanyja a sínek mellett sétált, amikor a Kúty felé haladó vonat elsodorta a gyereket. A vonat vezetője ugyan működésbe hozta a vészféket, az ütközést azonban már nem tudta megakadályozni.

A kislány nem élte túl az ütközést, édesanyját felső végtagsérüléssel szállították kórházba. Eva Kliská, a pozsonyi Egyetemi Kórház szóvivőjének tájékoztatása szerint a nőt megoperálták, állapota stabil, a következő napokban kiengedik a kórházból.

A TV JOJ egy rendőrségi forrása szerint, ahogy a mozdonyvezető elkezdett dudálni, a nő és gyereke lehúzódott a sínekről, de ahogy a szerelvény a közelükbe ért, hirtelen visszamentek a vonat elé.

Lucia Mihalíková rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a nyomozó a bizonyítékok alapján emberöléssel gyanúsította meg a 31 éves nőt. A gyanúsított szabadon védekezhet, amennyiben bűnössége beigazolódik, akár 2-től 5 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.


noviny.sk/para