Embertelen körülmények között érkezett 11 menekült gyerek Dunaszerdahelyre!

2019. október 28. - 10:18 | Régió

Afganisztáni és pakisztáni menekült gyerekeket kísért a rendőrség Dunaszerdahelyen.

Embertelen körülmények között érkezett 11 menekült gyerek Dunaszerdahelyre!
A rendőrség által közzétett felvételek

Vasárnap az egyik dunaszerdahelyi taxitársaság tett közzé egy videót a Facebookon, melyen az látható, ahogy több rendőrautó kísér mintegy tucatnyi személyt a Múzeum utcában a rendőrség irányába. A posztoló megjegyzi, úgy néz ki, illegális bevándorlókat fogtak a rendőrök:

Rákérdeztünk a rendőrség szóvivőjénél, valóban erről van-e szó, Martina Kredatusová pedig megosztotta velünk, mi történt. Eszerint a rendőrség vasárnap kapott bejelentést az egyik dunaszerdahelyi cég telephelyének biztonsági őrétől, hogy gyanús személyeket észlelt, akik átugrották a kerítésüket és elszaladtak az úton.

A rendőrség járőrei ezt követően kiderítették, hogy egy konténerszállító vasúti szerelvényen érkezhettek Dunaszerdahelyre, és az is kiderült, hogy 11 kiskorúról, tehát gyerekekről van szó. Embertelen körülményei között utaztak egy konténerben, amikor pedig a vonat megállt, kimásztak belőle. Ezzel a vonattal három országon utaztak keresztül. A szerbiai Szabadkán szálltak fel rá, majd Magyarországon, Komáromon át érkeztek Szlovákiába, Dunaszerdahelyre.

A rendőrség megállapította, hogy kilencen közülük afganisztániak, ketten pedig pakisztániak. Mivel kiskorúakról van szó, a rendőrség a szociális hivatal gondjaira bízta őket, amely pedig ideiglenesen egy gyermekotthonban helyezi el őket, míg nem döntenek további sorsukról.

(parameter)